Lakatosné Kovács Dóra

gyógypedagógus

2014-ben szereztem műszaki menedzser diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen, ám hamar kiderült számomra, hogy nem az én világom, hiányoznak belőle a gyermekek.
2018-ban végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, logopédia és tanulásban akadályozottak szakirányon. Tanulmányaim során sokat hallottam a Gyermekek Háza Alternatív iskoláról, mint követendő példáról az oktatásban.
Gyógypedagógusként gyakran eszembe jutnak általános iskolás osztálytársaim, akiknek nehézséget jelentett a tanulás és nem kaptak semmilyen tanórai, esetleg tanórán túli megsegítést. Valószínűleg az egész életük máshogy alakult volna, ha nem a hagyományos poroszos módszerekkel tanulnak, illetve differenciált oktatásban részesülnek.
Mindig egy olyan iskolában vágytam dolgozni, ahová örömmel járnak a gyermekek, mert egy elfogadó, támogató, szeretetteljes közegben, egyéni haladási ütemet biztosítanak számukra. Mindez a Gyermekek Házában megvalósult, nálunk a diákok vidáman, tevékenykedve tanulnak, és érezhetik, hogy valóban fontos az ő személyük.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a tantestület részese lehetek, ahol szélesíthetem szakmai tudásomat, és munkámmal hozzájárulhatok diákjaink sikeres, boldog, kiegyensúlyozott felnőtté válásához.

 

 

kapcsolat: dora@gyermekekhaza.hu